5 Nisan 2010 Pazartesi

Emirgan'da Lale Mevsimi



Dün nişanlımla birlikte hem baharın tadını çakartalım hem de uzun zamandır planladığımız kahvaltı organizasyonunu gerçekleştirelim diye Emirgan Korusuna gittik. 2-18 Nisan arası "Lale Festivali" varmış o yüzden inanılmaz bir yoğunluk vardı koruda. Koruya 11'de gittiğimiz halde saat 12'de Sarı Köşkte ancak yer bulabildik.

Güzel bir kahvaltının ardından, keyifli bir gezinti yaptık lalelerin arasında. Objektifimize lalelere eşlik eden nergis ve sümbüller de takıldı. Bir de bir çiçekten öbür çiçeğe gezinip duran arılar... İşte seyirlik manzaralar...





Eline fotoğraf makinesini alan koşmuş Emirgan'a, çiçeklere macro çekim yapıyordu. Ben de birkaç kare çektim, çiçekler nazlı nazlı poz verdiler ama arılar poz vermemekte çok direndiler.







Özellikle mor sümbüllerde gezinen arılar, deklanşör sesini duydukça daha da hızlı hareket ettikleri için onları fotoğraflamak zor oldu. Ben de arıları kızdırmamak için birkaç kare çekimden sonra ordan uzaklaştım. Zira kalabalık bir arı grubu tarafından etrafımın sarılma ihtimali vardı.






2 yorum:

  1. Merhaba iadeyi ziyarete geldim. Ne güzel bahar gelmiş buralara :) sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. hoşgeldin bucanni. ziyaret ettiğim sitelerin yazarlarını sitemde görmek çok güzel. yine beklerim:)

    YanıtlaSil