12 Mart 2010 Cuma

Ayhan, Beyhan, Ceyhan :)))

















1.5 sene evvel arkadaşlarım Meryem, Bedriye ve Semra'nın çocuklarına hediye etmek için tasarladığım çok amaçlı balıklar. Tasarladığım diyorum çünkü tamamıyla bana ait özgün bir çalışma oldu.

Balık kalıbı bulamadığım için, balık anatomisine uygun olarak gazete kağıdına ezbere bir çizim yaptım. Ardından bu kalıbı kumaşa yerleştirip kestim, 1 cm pay bırakarak diktim. Ters çevirip, içine evde olan süngerlerden kırparak doldurdum. ( Elyaf doldurulsa daha muntazam bir duruşu olabilirdi, ama evde elyaf yoktu.)
Başlarındaki çiçekleri, balıklardan birinde dikişleri kapatacak şekilde, diğerlerinde taç gibi duracak şekilde, sıcak silikonla yapıştırdım. (Çiçekler yoyo tekniği kullanılarak yapıldı. Çiçeklerin izahatı bir başka postun konusu olacak.)

Gözleri için; evde olan büyük düz beyaz düğmeleri kullandım. Düğmenin üzerine cd kalemiyle göz bebeği yaparak yapıştırdım.

Kuyruk kısmına yine evdeki artık kurdelelerden fiyonk yaptım.

Geldik beni en çok uğraştıran en zor kısma; kırmızı dolgun dudaklara:) Dudakları hazırlayabilmek için, kırmızı satene 2 tane yuvarlak çizip, kestim. (Çay fincanı tabağı kadar) 1 cm pay vererek diktim, ters çevirip içini az bir miktar süngerle doldurdum. Elde ettiğim içi dolu yuvarlağın tam ortasından, yuvarlağı ikiye bölecek şekilde dikiş attım. Dikişin olduğu yerden yuvarlağı 2 ye katladığımızda dudak formu ortaya çıkmış oldu. Dudağı balığa gizli dikişle tuturdum. Balıkların yastık olarak da kullanılmasını istediğim için, yüzgeç yapmadım. (Bu da unutulan yüzgeçlerin kılıfı...) Ve işte balıklar huzurlarınızda...

Resimler biraz karanlık çıkmış ama resimleri tekrar çekmek gibi bir lüksüm yok. Balıklar çoktaan eskimiştir bile. Bu arada yaptığım her gözü olan nesneye isim koyma kararı aldım. Örümcek "Boncuk"tan sonra karşınızda; Ayhan, Beyhan, Ceyhan.

2 yorum:

  1. benim de kızımın balığı var artık:)isteğimi kırmayan caanım arkadaşımın güzel emeklerinin devamını diliyorum...ellerine sağlık arkadaşım

    YanıtlaSil
  2. Bu adsız galiba sevgili arkadaşım Ayşe Betül. Güle güle kullanın.

    YanıtlaSil